4 Νοε 2021

Στήριξη - συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 6/11 (πλ. Βικτωρίας)

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα διάφορα φασιστικά μορφώματα επιχειρούν συστηματικά να αναβαθμίσουν το ρόλο τους και να επανέλθουν στο προσκήνιο είτε με τη διοργάνωση των νέων εθνικιστικών συλλαλητηρίων άρνησης της πανδημίας (ξεπλένοντας και νομιμοποιώντας κοινωνικά την εγκληματική κρατική διαχείριση), είτε με τις αυξανόμενες επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και κοινωνικούς – πολιτικούς χώρους και αγωνιστές.

Η ιστορική εμπειρία -η οποία επανεπιβεβαιώθηκε τραγικά στη χώρα και τις γειτονιές μας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα- υπενθυμίζει ότι ο φασισμός είναι η προέκταση της κρατικής πολιτικής και όχι η αντίθεσή της όπως επικαλείται. Σήμερα η εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου, οι θαυμαστές του Χίτλερ και των ναζί -ενθαρρυμένοι όχι μόνο από τις χαμηλές ποινές που αποδόθηκαν στη Χ.Α. αλλά και από τις διαδοχικές αποφυλακίσεις στελεχών των ταγμάτων εφόδου- επιχειρούν να επανασυγκροτηθούν σε «κίνημα» με όχημα το πλήθος των μικρομεσαίων που συνθλίβονται από τις καπιταλιστικές κρίσεις. 

Από τους νεοφασίστες οπαδούς του Τράμπ και του Μπολσονάρο μέχρι τους ντόπιους νεοναζί η παγκόσμια φασιστική ακροδεξιά ζητάει θάνατο, αποκλεισμό και «απαρτχάιντ» για τους αδύναμους, τους «μη υγιείς», τους ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους αντιφασίστες, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς. Είναι καθήκον μας να μην αφήσουμε κανένα χώρο στους εχθρούς της ελευθερίας και της εργατικής τάξης πουθενά. Στους χώρους εργασίας, στις πλατείες, στους δρόμους και τα γήπεδα, κανένας εφησυχασμός – καμία υποτίμηση – ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες!

Συμμετέχουμε – Στηρίζουμε τη Διαδήλωση που καλεί η συνέλευση Αντιφασιστών & Αντιφασιστριών από το κέντρο & τις γειτονιές της Αθήνας & του Πειραιά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ - 13.00 ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

σημ.: Την Τρίτη 2/11 στο πλαίσιο των κινήσεων προπαγάνδισης της διαδήλωσης έγινε μαζικό μοίρασμα κειμένου & αφισοκόλληση σε Κορυδαλλό - Νίκαια με τη συμμετοχή και συντρόφων/-ισσών από άλλες περιοχές και συλλογικότητες.