11/04/21

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Φαβέλας (Δευτέρα 8/11, 9πμ, Δικαστήρια Πειραιά)

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Χ. ΦΑΒΕΛΑ

Το απόγευμα της Κυριακής 25/2/2018 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Φαβέλα» δέχτηκε επίθεση από οργανωμένη ομάδα της Χ.Α. την ώρα του ανακοινωμένου ανοίγματος του χώρου, κατά την οποία τραυμάτισαν σοβαρά αγωνιστές και αγωνίστριες που βρίσκονταν εκεί. Η επίθεση αυτή έγινε σε μια περίοδο έξαρσης του εθνικιστικού παροξυσμού με το "Μακεδονικό" να συσπειρώνει όλη την ακροδεξιά η οποία ξαναβγήκε στο δρόμο προβαίνοντας σε αντίστοιχες επιθέσεις σε στέκια, καταλήψεις, μετανάστες και αγωνιζόμενους, αλλά και υποχώρησης των φασιστών στον Πειραιά λόγω του πολύμορφου αντιφασιστικού αγώνα στις περιοχές μας.

Η Φαβέλα ως σημαντικό σημείο αναφοράς του αντιφασιστικού αγώνα από το 2015 και μετά στον Πειραιά, κερδίζοντας συνεχώς δημόσιο χώρο με το πρόταγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής αντιεξουσίας, αποτέλεσε πρόβλημα για τους νοσταλγούς του Χίτλερ που τότε ακόμα πάλευαν για να μείνουν στην επιφάνεια. Η επίθεση στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Φαβέλας, ότι προηγήθηκε και ότι ακολούθησε αποτελούν κομμάτι της αντιφασιστικής ιστορίας του Πειραιά την οποία υπερασπιζόμαστε, απολογίζουμε και είμαστε πάντα εδώ για να συνεχίσουμε.

Τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη στις 09.00 στα δικαστήρια του Πειραιά θα είμαστε παρόντες και παρούσες για να στηρίξουμε το κάλεσμα της Φαβέλας, για να μη δοθεί κανένας χώρος στους φασίστες, για να μην αφεθεί κανένα πεδίο χωρίς τη δική μας καθοριστική παρέμβαση, πάντα χωρίς αυταπάτες για το ρόλο της αστικής δημοκρατίας και δικαιοσύνης απέναντι στο φασισμό.

Τώρα που ο φασισμός ξαναβγαίνει στο δρόμο για να αποπροσανατολίσει την κοινωνική οργή, να διασπάσει κάθε προσπάθεια κοινωνικής - ταξικής ενότητας και να νομιμοποιήσει την κρατική πολιτική που μας καταστρέφει, καμία επανάπαυση – καμία ανακωχή!

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Pasamontaña
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος