10/10/22

Όχι στη συγκάλυψη των μπάτσων βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Τον Ιούνιο του 2020 (14/6) οι μπάτσοι συνέλαβαν, χτύπησαν και βασάνισαν το σύντροφο και φίλο Βασίλη Μάγγο, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Ο Βασίλης Μάγγος ως αγωνιστής και ενεργό υποκείμενο στα κινήματα της πόλης διαμαρτυρήθηκε για τους συλληφθέντες συντρόφους του και βασανίστηκε από τους μπάτσους της ΟΠΚΕ και ασφαλίτες καταλήγοντας με 6 πλευρά σπασμένα και θλάσεις στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.

Ένα μήνα μετά (13/7/2020) ο Βασίλης πέθανε υπό το ψυχικό βάρος των βασανιστηρίων και μέχρι σήμερα οι βασανιστές του απολαμβάνουν την πλήρη κάλυψη της δικαστικής εξουσίας και μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο.

Η τοπική δικαστική αρχή αποφάσισε να αποσύρει και να βάλει στο αρχείο τη μήνυση της οικογένειας και να ρίξει στα μαλακά την υπόθεση με το να στείλει σε δίκη 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με το μοναδικό πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Μόνο η λαϊκή - προλεταριακή δικαιοσύνη μπορεί να αποδώσει αυτό που αντιστοιχεί στους βασανιστές του Βασίλη και σε όλους τους δολοφόνους/βασανιστές του Νίκου Σαμπάνη (δολοφονημένου στο Πέραμα με 38 κάλυκες), του Ζακ Κωστόπωλου, του Ουκατσούκου Έμπουκα (δολοφονημένου μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας) και μόνο το κίνημα μπορεί να σταθεί εμπόδιο με τη συνεπή και τη συνεχή παρουσία στο δρόμο ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκάλυψης της υπόθεσης. Ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και την θανατοπολιτική κράτους, αφεντικών και φασιστών να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα, κάτι που ήξερε πολύ καλά ο Βασίλης Μάγγος με τη θαρραλέα και αγωνιστική του στάση σε οτιδήποτε αφορούσε την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου του.

Έχουμε χρέος απέναντι στο σύντροφο και φίλο μας, να μην ξεχάσουμε τί του έκαναν και να διατηρούμε την μνήμη του αντάξια του αγώνα για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Όπως αναφέρει και ο πατέρας του Βασίλη, ο αγωνιστής Γιάννης Μάγγος: «…κουβαλάω την ιδέα του παιδιού μου και από εδώ και πέρα την ιδέα αυτή θα τη συναντάμε στα οδοφράγματα, στις πορείες, στις διαδηλώσεις, παντού…»

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ 'ΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ

Στηρίζουμε:

  • Πανελλαδική πορεία, Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 12:00, στην πλατεία Ελευθερίας, Βόλου
  • Συγκέντρωση, Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 9:00, στα δικαστήρια Βόλου.


Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña