4/05/24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου ακόμη μια γυναίκα δολοφονήθηκε από τον πρώην συντροφό της ακριβώς έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μπροστά στα συνένοχο βλέμμα της αστυνομίας. Και ενώ η γυναίκα κατέφυγε στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια και προστασία, όπως προτάσσει και διαλαλεί το κράτος, αυτό που εισέπραξε ήταν αδιαφορία, απαξίωση και χλευασμό. Όπως και στην περιπτωση της Γεωργίας στη Σαλαμίνα, έτσι και τώρα η Κυριακή, ενώ τήρησαν όλα όσα προστάζει το κράτος, αυτό τις παρέδωσε στα χέρια των γυναικοκτόνων τους. 

Στον εξωφρενικό και εξοργιστικό διάλογο της Άμεσης Δράσης με τη γυναίκα, που ήρθε στη δημοσιότητα, αποτυπώνεται ωμά και συμπυκνωμένα ο σεξισμός και η πλήρης αδιαφορία του κράτους απέναντι στις ζωές των γυναικών και των θηλυκοτήτων, που τις αναγνωρίζει ως κατώτερες και ανάξιες. Δεν είναι θέμα ελλιπούς εκπαίδευσης, ακαταλληλότητας, μοιραίων παραλείψεων ή λάθος χειρισμών μερικών ατόμων, όπως με ευκολία διαλαλά ο συνδικαλιστής μπάτσος Μπαλάσκας στα κανάλια, υπερθεματίζοντας για ΕΔΕ και παραδειγματικές ποινικές ευθύνες, προσπαθώντας να αποτάξει την ευθύνη της αστυνομίας και του κράτους. Είναι θέμα ιδεολογίας, μισογυνισμού και πατριαρχίας.

Εμείς δεν ανεχόμαστε οι γειτονιές μας να είναι χώροι επικίνδυνοι για καμία γυναίκα ή θηλυκότητα, ντόπια ή μετανάστρια, και ξέρουμε πως μόνο εμείς μπορούμε να το διασφαλίσουμε αυτό. 

Οι γειτονιές μας ανήκουν σε μας. Είναι οι χώροι που ζούμε και αναπνέουμε. Στις γειτονιές μας, στις πλατείες μας, στα πάρκα μας, χωράνε όλα. Αυτοί που δε χωράνε είναι οι φασίστες, οι ρατσιστές, οι ομοφοβικοί, οι τρανσφοβικοί, οι σεξιστές και μισογύνηδες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΓΑΠΗ
ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
 

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ
 

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ,
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ