3/07/23

Καλέσμα για τις απεργιακές κινητοποίησεις 8η Μάρτη

Η 8η Μάρτη αποτελεί για μας μια ημέρα μνήμης και αγώνα ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και εκμετάλλευση κάθε μορφής, μια μέρα απεργίας και όχι μια μέρα γιορτής. Οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, τα τρανς και μη δυαδικά άτομα βιώνουμε μια ασφυκτική καθημερινότητα  σε όλο το φάσμα της οικογενειακής, κοινωνικής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός με τον κοινωνικό κανιβαλισμό, με τη συνεχή και αυξανόμενη φτωχοποίηση, με τις έμφυλες ανισότητες και με τον θεσμικό και κοινωνικό σεξισμό έχουν οδηγήσει στην αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας. Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια ερχόμαστε αντιμέτωπα με κυκλώματα trafficking, παιδοβιασμούς, γυναικοκτονίες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμούς. Υποθέσεις στις οποίες το σύστημα, παρόλο το υποκριτικό του ενδιαφέρον, συνεχίζει να καλύπτει και να ξεπλένει τους δράστες αφού αποτελούν σάρκα από τη σάρκα τους, όλοι μέλη της οικονομικής πολιτικής ελιτ. Δεν ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα, μέσα στο φιλελεύθερο καπιταλιστικό πλαίσιο, παραμένει δομικό στοιχείο η θεώρηση ότι βασικός ρόλος των γυναικών και των θηλυκοτήτων είναι η φροντίδα του σπιτιού, αλλά και όλων των μελών της οικογένειας. Δηλαδή όλο το πλήθος και εύρος της αναπαραγωγικής εργασίας πέφτει στις πλάτες μας.


Απέναντι σε αυτόν τον κόσμο, εμείς προτάσσουμε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση που θα ζούμε με αξιοπρέπεια. Γυναίκες, θηλυκότητες,  τρανς και μη δυαδικά άτομα, ντόπιες, μετανάστριες, όλες μαζί ενώνουμε τις φωνές μας στο δρόμο και συμμετέχουμε αύριο 8 Μαρτίου όλη μέρα στη γενική απεργία ενάντια στους δολοφόνους της τάξης μας και στηρίζουμε όλες τις διαδηλώσεις της απεργιακής ημέρας που ιστορικά συνδέεται με τον αγώνα των γυναικών για διεκδίκηση και αξιοπρέπεια.

Όλες και όλοι στη γενική απεργία! Όλη μέρα στο δρόμο!

12:30 Χαυτεία και 18:00 πλατεία Συντάγματος 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ