3/03/23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΘΗΝΑ - ΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το συγκλονιστικό πολύνεκρο «δυστύχημα» στα Τέμπη αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα ενάντια στην κοινωνία, μια μαζική κρατική δολοφονία. Η μετωπική σύγκρουση δύο συρμών στην κεντρική σιδηροδρομική αρτηρία της χώρας εν έτει 2023 δεν οφείλεται σε ένα «ανθρώπινο λάθος» όπως προπαγανδίζουν εναγωνίως. Αποτελεί το τραγικό αποκορύφωμα μιας σειράς συνεχών ατυχημάτων και βλαβών τα τελευταία χρόνια λόγω της έλλειψης συστημάτων ασφαλείας, της κακοσυντήρησης των συρμών και του δικτύου, της υποστελέχωσης, των συνθηκών εργασίας, της συνολικής υποβάθμισης στην ποιότητα της ασφάλειας και της προστασίας των εργαζομένων και των επιβατών.

Η εγκληματική εγκατάλειψη ολόκληρου του σιδηροδρομικού δικτύου από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη και όλων των Μ.Μ.Μ. -όπως και όλων των κοινωνικών αναγκών ευρύτερα- είναι γνωστή σε όλους παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των media που κάνουν ότι δε γνώριζαν ενώ έθαβαν και λοιδορούσαν τις συνεχείς επίσημες καταγγελίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Αυτό το έγκλημα είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής και διακομματικής πολιτικής του ξεπουλήματος κάθε δημοσίου αγαθού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, του καπιταλιστικού νόμου ότι τα πάντα υπόκεινται στις ανάγκες της αγοράς και του κέρδους.

Η πολιτική και οικονομική εξουσία αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος. Καμία ζωή δε μετράει μπροστά στα πλούτη που χτίζονται πάνω στη δυστυχία των πολλών. Η θανατοπολιτική, η εξαθλίωση και η καταστροφή της φύσης και του ανθρώπου είναι στον πυρήνα της ύπαρξης Κράτους και Κεφαλαίου. Από τη μηδενική προετοιμασία απέναντι στις φυσικές καταστροφές, μέχρι τη διάλυση κάθε μέτρου προστασίας της ζωής του λαού και των εργαζομένων, η δολοφονική πολιτική θα συνεχίζεται εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας αν δε βάλουμε εμείς οι ίδιοι φρένο, αν δεν αγωνιστούμε ενάντια στην υποτίμησή μας, αν δεν πάρουμε στα χέρια μας τη διαχείριση των κοινωνικών αναγκών, τον πλούτο και τις αποφάσεις.

Να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα ενάντια στο καθημερινό προδιαγεγραμμένο έγκλημα ενάντια στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τη νεολαία, τους φοιτητές, τους εργαζομένους, τους μετανάστες, για να μην ξαναζήσει κάνενας άνθρωπος αυτό τον πόνο, για να μην υπάρξει ξανά φτώχεια, θάνατος, καταστροφή. 

Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τους ανθρώπους τους σε αυτές τις τραγικές συνθήκες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña

3/3/2023