3/11/23

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου 11/3 άτομα της κρατικής ασφάλειας προσήγαγαν σύντροφό μας έξω από το σπίτι του, εμποδίζοντάς τον παράλληλα να απαντήσει σε κλήση που δέχτηκε κατά σύμπτωση εκείνη την ώρα. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου υποβλήθηκε επί 2,5 ώρες σε άτυπη ανάκριση σε σχέση με τα γεγονότα του ξυλοδαρμού του Γ. Βαρουφάκη, γεγονότα με τα οποία ο σύντροφος βέβαια δεν είχε καμία εμπλοκή και λόγω των πολιτικών επιλογών δράσης του και επειδή εκείνες τις ώρες βρισκόταν σε άσχετο μαγαζί της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Αφού του κατέστη σαφές ότι βρίσκεται γενικά υπό αστυνομική επιτήρηση λόγω της κοινωνικής - πολιτικής του δράσης, αφέθηκε ελεύθερος υπό την αόριστη απειλή δίωξης "αν φαίνεται σε βίντεο" κλπ. 

Ο σύντροφος στοχοποιείται για πολλοστή φορά λόγω της ενεργής, δημόσιας και ανοιχτής συμμετοχής του στους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στις σχολές, στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς. Τώρα που το έγκλημα στα Τέμπη άνοιξε το καπάκι της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης, το κράτος επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους/ες προτού χάσει τον έλεγχο.

Ως Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña καταγγέλουμε τις μεθοδεύσεις της κρατικής ασφάλειας και τις απόπειρες τρομοκράτησης του συντρόφου μας και άλλων αγωνιστών και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κοινωνικοί - ταξικοί αγώνες δεν σπιλώνονται, δεν εκφοβίζονται, δεν σταματούν. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ - ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña
11/3/2023